De Man van La Mancha

De Man van La Mancha

Huub van der Lubbe speelt de hoofdrol in de musical De man van La Mancha. De musical, gebaseerd op het wereldberoemde boek van Miquel de Cervantes, vertelt het inspirerende verhaal over de wonderlijke wereld van de idealist Don Quichot. Laat je betoveren door de prachtige muziek, de hartstochtelijke melodieën en de meeslepende nummers.

Deze voorstelling heeft plaatsgevonden.

‘Ben je gek als je het leven niet alleen wil zien zoals het is, maar ook zoals het zou kunnen zijn?’

Huub van der Lubbe in de hoofdrol

‘Ik zag De man van La Mancha toen ik zestien was. De beste musical die ik ooit gezien heb. Na De Dijk wilde ik iets heel anders doen. Ze belden me voor de rol van Don Quichot. Daar hoefde ik niet over na te denken: heel graag!

Gelukkig zijn er altijd enkelingen die geen genoegen nemen met de wereld zoals die is. Idealisten die zich verzetten tegen de ‘normale’ gang van zaken met alle oorlog, ellende en onrecht. Vrouwen en mannen die voor gek worden verklaard om hun schijnbaar heilloze, onrealistische missies, maar niettemin blijven strijden. En zo de wereld beter maken. Zulke Don Quichots heeft de geschiedenis nodig. Nu misschien wel harder dan ooit.’ Huub van der Lubbe 

Het verhaal

De musical speelt zich af in het Sevilla van de 16e eeuw en vertelt het aanstekelijke verhaal van de ridder Don Quichot, een edelman die te veel ridderromans heeft gelezen en eropuit trekt, vergezeld van zijn buurman Sancho Panza, om grootse daden te verrichten. Don Quichot is een dromer die in zijn fantasieën verstrikt raakt en de werkelijkheid uit het oog verliest. Het verhaal is een klassiek verhaal over de kracht van verbeelding en de moed om te dromen. 

Het ritme van de eigentijdse versie van de geliefde musicalklassieker wordt bepaald door de hartslag van de flamenco. Laat je meevoeren door de tijdloze en inspirerende musical die de grenzeloze kracht van verbeelding en idealisme viert. "De Man van La Mancha" is een onvergetelijke musical die je hart zal verwarmen en je inspireert om je dromen na te jagen.

 

Audiodescriptie

Op zondagmiddag 25 februari kun je tijdens de middagvoorstelling van De man van La Mancha via een draadloze koptelefoon luisteren naar live audiodescriptie. Bij je ticketkeuze op zondag 25 februari kun je aangeven of je gebruik wilt maken van de blindentolk. Dit in verband met het reserveren van de speciale audioapparatuur. Wanneer je vragen hebt of met een blindengeleidenhond wilt komen kun je contact opnemen met onze reserveerlijn op 050 5222 777.

Meer informatie

Een complete avond uit

Een avond Martiniplaza is meer dan het bezoeken van een voorstelling. Bestel hieronder tegelijk met je tickets een arrangement (ontvangst/pauze/nagenieten) en/of een diner. Bekijk hier de menukaart. Heb je al tickets voor de voorstelling, maar nog niet geboekt voor onze brasserie? Reserveer dan je tafel via deze link.

BrasserieLoekie-LobkeValeFotografie-1107
BrasserieLoekie-LobkeValeFotografie-1107
BrasserieLoekie-LobkeValeFotografie-0937
BrasserieLoekie-LobkeValeFotografie-0937
BrasserieLoeks-LobkeValeFotografie-1618
BrasserieLoeks-LobkeValeFotografie-1618
Horeca foodfotografie (29)
Horeca foodfotografie (29)

De man van La Mancha in de pers

"Krachtig, eigentijds, zeer gestileerd"

★ ★ ★ ★ Trouw

"Van der Lubbe geloofwaardige Don Quichot"

★ ★ ★ ★ De Telegraaf

"Vlamt … met sensuele flamencodans en opzwepende muziek"

★ ★ ★  De Volkskrant

"Huub van der Lubbe is ontwapenend als Don Quichot"

★ ★ ★ NRC

Deze voorstelling heeft plaatsgevonden.

Bekijk de trailer!

Ook interessant

Musical Theater

Jesus Christ Superstar

16 oktober - 20 oktober
Jesus Christ Superstar