Symposium Sportgala 2022

Symposium Sportgala 2022

Op 12 december a.s. nodigen wij u van harte uit voor het gratis symposium voorafgaand aan het Sportgala2022. Het thema van het symposium is: Veerkracht. Met vooraanstaande sprekers: Marit Bouwmeester, Nico van Yperen, Ruud den Hartigh en Wouter Frencken.

Praktische informatie 

Tijdstip: 15.30 – 17.00 (inloop vanaf 15.00). 
Locatie: Martiniplaza Groningen 
Aanmelden via deze link (er is een maximale capaciteit beschikbaar). 
Na afloop is er een borrel en het sportgala2022. Het sportgala 2022 heeft verschillende programma onderdelen, graag aangeven bij opgave of je naar het sportgala2022 komt, dan voorziet de organisatie je van de juiste informatie. 

Over de sprekers 

Marit Bouwmeester 

Ze heeft behoorlijk wat veerkracht moeten tonen in de voorbereidingen naar de Olympische Spelen, die een jaar zijn uitgesteld. Uiteindelijk won ze een bronzen medaille (nadat ze eerder al een olympisch zilveren en gouden medaille heeft gewonnen). En nu is ze in voorbereidingen voor de aankomende Olympische Spelen in Parijs 2024, nadat ze is bevallen van haar dochter. Marit is een topsporter die veel veerkracht heeft moeten tonen en gaat al haar kennis delen tijdens het symposium. 

Ruud den Hartigh 

Wat zegt de wetenschap over veerkracht? Kunnen we veerkracht meten en daardoor anders trainen? En hoe komen we mentaal sterker uit moeilijke situaties? Ruud den Hartigh is Universitair Hoofddocent Talentontwikkeling & Creativiteit aan de Rijksuniversiteit. Ruud is expert op het gebied van veerkracht. Hoe kunnen metingen optimaal gebruikt worden om de mentale en fysieke resilience van individuele sporters in kaart te brengen? En hoe kunnen wij sporters en trainers concrete feedback geven om resilience te verbeteren? Daar geeft Ruud antwoord op tijdens dit symposium. 

Wouter Frencken 

Wouter is Manager Topsportontwikkeling bij FC Groningen. En praktijkexpert op het gebied van veerkracht. Ruud en Wouter werken nauw samen, de wetenschap met de praktijk. Wat maakt dat de kennis ook direct wordt toegepast, een hele krachtige combinatie. Wouter is bij FC Groningen verantwoordelijk voor het runnen van de elite sports ontwikkelingsprogramma’s. 

Nico van Yperen 

Nico W. Van Yperen is hoogleraar Sportpsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast: op basis van zijn kennis van onderzoek, onderwijs en mentale begeleiding in de sport schrijft hij columns en blogs, en houdt hij presentaties over de mentale aspecten van sport en presteren. Mentale aspecten van sport en presteren, prestatiemotivatie, talentontwikkeling.

Aanmelden

Een complete avond uit

Reserveer van tevoren een dagschotel (22,50) of driegangenkeuzemenu (32,50) in restaurant Inspirations.  Bekijk de menukaart via deze link

Reserveren
Een complete avond uit
Een complete avond uit