Martiniplaza

Voor een duurzame toekomst
Martiniplaza

Met de prachtige producten van Nederlandse bodem bereiden de chefs van Martiniplaza verrassende, (h)eerlijke gerechten. Martiniplaza is sinds dit jaar aangesloten bij Dutch Cuisine restaurants en kookt daarom aan de hand van deze principes. 

Dutch cuisine is een concept dat verwijst naar een moderne benadering van de Nederlandse keuken, waarbij de nadruk wordt gelegd op het gebruik van lokale, verse en seizoensgebonden ingrediënten. Het "80/20" aspect houdt in dat 80% van de maaltijden gebaseerd is op groenten, fruit, granen en peulvruchten, terwijl 20% afkomstig is van dierlijke producten zoals vlees, vis, zuivel en eieren. Dit benadrukt een evenwichtige en duurzame manier van eten, waarbij plantaardige voeding centraal staat en dierlijke producten in mindere mate worden geconsumeerd.

Dutch Cuisine hanteert vijf principes (zie hieronder) die passen bij de kernwaarden van Martiniplaza: vernieuwend, gastvrij, samen en Gronings. 

1: Cultuur

Het gerecht vertelt waar en in welk seizoen we ons bevinden
Dutch Cuisine wil de Nederlandse eetcultuur bevorderen. Onze eetcultuur kenmerkt zich door een grote variëteit aan streekproducten en seizoensgerechten. Daar zijn we redelijk uniek in. In de basis bepaalt de natuur ons menu. Het gerecht op ons bord moet vertellen waar in Nederland en in welk seizoen we ons bevinden.

Ons streven
80% seizoensproducten; waar mogelijk van Nederlandse bodem, en 20% buiten het seizoen.

1: Cultuur
1: Cultuur

2: Gezond

Goed voor ons en onze aarde
We koken en eten gezond en gevarieerd. We gebruiken meer plantaardige producten en minder vlees en vis. Een gezond eetpatroon geeft een goed gevoel; goed voor lichaam, geest én de aarde!

Ons streven
80% plantaardige producten en 20% vlees/vis.

2: Gezond
2: Gezond

3: Natuur

Eerlijk en veelzijdig eten van wat de natuur ons biedt
De biodiversiteit van de natuur geeft aan wat er voorhanden is. Eerlijk en veelzijdig eten van wat het land en de zee ons in de seizoenen aan natuurlijke producten biedt, zonder kunstmatige toevoegingen. We zijn creatief om een geheel product toe te passen en niet alleen de meest voor de hand liggende delen. Van kop tot staart, zonder verspilling.

Ons streven
Gebruik van wat de natuur ons biedt, geen gebruik van kunstmatige
toevoegingen, werken van kop tot staart en no waste.

3: Natuur
3: Natuur

4: Kwaliteit

We kopen, koken en eten bewust
We herkennen kwaliteit en smaak! We kopen, koken en eten bewust. We hebben respect voor het ingrediënt, de herkomst, de producent en de mensen die er op deze wijze mee omgaan. We kopen daarom niet alleen op prijs, maar letten ook op kwaliteit. We investeren in gezonde producten, gezond eten en de kennis daarover.

Ons streven
Het gebruik van eerlijke kwaliteitsproducten; waar mogelijk biologisch, fairtrade, diervriendelijk, puur, vers en regionaal of lokaal geproduceerd.

4: Kwaliteit
4: Kwaliteit

5: Waarde

We werken aan resultaten voor morgen
We creëren waarde als resultaat van de vorige vier principes, met alleen maar winst: we eten en leven gezonder, we laten de aarde beter achter, we verspillen minder, we gunnen de producent een eerlijke prijs en we zorgen voor meer dierenwelzijn.

Ons streven
Gebruik van wat de natuur ons biedt, geen gebruik van kunstmatige toevoegingen, werken van kop tot staart en no waste.

5: Waarde
5: Waarde

Duurzame koffie met liefde voor mens en natuur

Bij Martiniplaza schenken we vanaf september 2023 koffie van SMIT&DORLAS. Goede koffie is meer dan alleen de juiste branding of juiste manier van zetten. SMIT&DORLAS werkt samen met internationaal erkende gedragscodes. Het doel: overal ter wereld boeren ondersteunen en ecosystemen en dieren beschermen.

Duurzame koffie met liefde voor mens en natuur
Duurzame koffie met liefde voor mens en natuur