11500

Eerste Pokémon beurs in Martiniplaza trekt veel bezoekers

8 januari 2024 - Martiniplaza werd zaterdag 23 december omgetoverd tot walhalla voor Pokémon liefhebbers. Verzamelaars, trainers en fans kwamen samen om te ruilen en hun passie voor Pokémon te delen. Tafels en stands waren overladen met kleurrijke Pokémon-kaarten, knuffels, spelletjes en andere merchandise. Het was de eerste editie van Poké-con in Martiniplaza en ook de eerste beurs van Roos Brink, organisator en bedenker Poké-con beurs. 

Ontstaan Poké-con beurs

In een wereld die getroffen werd door de uitdagingen van COVID-19, vond Roos Brink een onverwachte weg naar een nieuwe wereld: Pokémon. Het inspireerde haar om anderen samen te brengen met dezelfde passie. Met zes jaar aan ervaring in de Pokémon-community en talloze gesprekken over het gebrek aan Pokémon-evenementen in het noorden van Nederland, besloot Roos haar stoute schoenen aan te trekken en zelf een beurs te organiseren. Haar doel? Een bijeenkomst van 250 tot 300 mensen, gericht op de Pokémon-liefhebbers in Friesland, Groningen en Drenthe. 

Feestelijk thema 

De beurs werd uitgebreid met een feestelijk kerstthema. De sfeer was gezellig en warm, perfect passend bij de tijd van het jaar. Bezoekers konden niet alleen hun collecties completeren door te ruilen en te kopen, maar ook genieten van leuke kinderactiviteiten. De kerstsfeer werd versterkt door de aanwezigheid van de Kerstman die presentjes uitdeelde.

Promotie 

Wat betreft promotie was de aanpak eenvoudig maar doeltreffend, gaf Roos aan. Van marktplaats, Facebook en TikTok tot samenwerkingen met streamers; de boodschap bereikte het beoogde publiek. Flyers en samenwerkingen met webshops voegden een extra dimensie toe aan de verspreiding van het evenement.

Doorslaand succes 

Het doel was om 250 tot 300 Pokémon-liefhebbers naar de beurs te laten komen. Dat is ruim gelukt. Bijna 1.250 bezoekers bezochten de beurs. De beurs trok niet alleen Pokémon-fans, maar ook standhouders die kaarten, items en merchandise aanboden, waaronder zeldzame verzamelingen en gecertificeerde kaarten. De gezellige sfeer en het enthousiasme van de bezoekers maakten het evenement een doorslaand succes. Waarom koos Roos voor Martiniplaza? "Martiniplaza is dé plaats in Noord-Nederland voor grote beurzen en heeft de juiste sfeer. Het is de perfecte plek om ons eerste evenement te organiseren," legt Roos uit. Ze prijst de samenwerking met Martiniplaza en de goede ondersteuning van de eventmanagers. “Martiniplaza dacht echt met ons mee. De organisatie is aardig en meedenkend, geweldig om mee samen te werken.”

Dromen waarmaken

Met de eerste beurs achter de rug, kijkt Roos vol enthousiasme naar de toekomst. Ze droomt ervan een eigen winkel te openen en nog veel meer Pokémon-beurzen te organiseren. De succesvolle samenwerking smaakt naar meer, de volgende editie staat dan ook al gepland op zaterdag 30 maart 2024 in Martiniplaza. 

Meer weten over Martiniplaza?

Wij helpen graag! Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier en ervaar zelf de veelzijdigheid van onze evenementenlocatie. 

Meer weten over Martiniplaza?
Meer weten over Martiniplaza?

Contactformulier