EK Volleybal

EK Volleybal
EK Volleybal

Europees Kampioenschap Volleybal in Martiniplaza

17 juni 2024 – De grootste volleybaltalenten van Europa onder de 22 spelen 9 t/m 14 juli het Europees Kampioenschap! De poulefase van dit kampioenschap vindt plaats in Martiniplaza. 

Het EK Mannen U22 wordt dit jaar in Apeldoorn en Groningen gespeeld. Van 9 t/m 14 juli strijden de grootste talenten van Europa voor de felbegeerde titel. Het is pas de tweede keer dat dit Europees kampioenschap wordt gespeeld. De Nederlandse mannen werden bij de eerste editie in 2022 vijfde. In het Poolse Tarnow ging de allereerste titel in deze leeftijdscategorie naar Italië.

Organisatie 

Naast de volleybalbond Nevobo zijn ook Nova Tech Lycurgus en Draisma Dynamo betrokken bij de organisatie van het evenement. Nova Tech Lycurgus is verantwoordelijk voor de organisatie in Groningen, waar Oranje drie groepswedstrijden zal spelen. De nummers één en twee uit beide poules plaatsen zich voor de halve finales, die op zaterdag 13 juli worden gespeeld. De finale vindt een dag later plaats. 

Het is prachtig om dit EK in Groningen te hebben om zo de internationals van de toekomst aan het werk te zien. Het EK biedt een mooie kans voor de beste talenten van ons land om zich te meten met de rest van Europa. Dat we dit in Martiniplaza met eigen ogen kunnen zien en dat wij als Nova Tech Lycurgus het evenement mede kunnen organiseren maakt het alleen maar leuker’, aldus voorzitter Arie Wink van Lycurgus.

Tickets 

In deze shop koop je tickets voor de wedstrijden in Martiniplaza Groningen, waar Oranje de poulefase speelt. Met een ticket mag je beide wedstrijden op de desbetreffende dag bezoeken. 

Tickets

Over Martiniplaza topsportlocatie

De topsporthal van Martiniplaza is met 4.500 gestoffeerde zitplaatsen geschikt voor alle indoor topsportevenementen. Voor basketbal, voetbal, volleybal, handbal, tennis, kickboksen, darten, judo, turnen, zaalvoetbal en meer. En: we zijn al jaren de trotse thuisbasis van basketbalploeg Donar en volleybalclub Lycurgus.

Meer over onze topsportlocatie
Over Martiniplaza topsportlocatie
Over Martiniplaza topsportlocatie

Meer weten?

Wij helpen graag! Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier en ervaar zelf de veelzijdigheid van onze evenementenlocatie. 

Meer weten?
Meer weten?

Contactformulier