10 tips voor het plannen van een succesvol eindejaarsfeest of eindejaarsevenement

Een succesvol eindejaarsfeest of eindejaarsevenement

Het einde van het jaar is altijd een bijzondere tijd. Het is de periode waarin we terugblikken op het afgelopen jaar en vooruitkijken naar wat het nieuwe jaar zal brengen. Dit is ook de tijd van eindejaarsfeesten en evenementen. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je eindejaarsfeest of evenement een onvergetelijke ervaring wordt.

Begin op tijd met het plannen van je eindejaarsfeest

Door op tijd te beginnen met de organisatie vergroot je de kans op een succesvol eindejaarsfeest of eindejaarsevenement! Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om op tijd te beginnen met het plannen van een eindejaarsfeest: 

 • Beschikbaarheid van locaties en leveranciers: Populaire locaties en leveranciers worden vaak snel geboekt, vooral tijdens de feestdagen. Door vroeg te beginnen, vergroot je de kans dat je de gewenste locatie kunt reserveren en de leveranciers kunt boeken die je nodig hebt, zoals cateraars, DJ's of decorateurs.
 • Budgettering: Het plannen van een feest brengt kosten met zich mee zoals huur van de locatie, voedsel en drankjes, decoraties en entertainment. Door op tijd te beginnen, heb je voldoende tijd om je budget in kaart te brengen, offertes op te vragen en financiële middelen te verzamelen indien nodig.
 • Gastenlijst en uitnodigingen: Het opstellen van een gastenlijst en het versturen van uitnodigingen kost tijd. Door vroeg te beginnen, kun je de lijst zorgvuldig samenstellen en eventuele logistieke uitdagingen aanpakken, zoals rekening houden met de beschikbaarheid en reisplannen van je gasten.
Begin op tijd met het plannen van je eindejaarsfeest
Begin op tijd met het plannen van je eindejaarsfeest

Bepaal een thema

 • Een thema geeft een eindejaarsfeest een speciale en unieke flair, waardoor het zich onderscheidt van andere feesten.
 • Het biedt richting bij het kiezen van decoraties, zoals kleuren, patronen en specifieke elementen die passen bij het gekozen thema.
 • Gasten vinden het vaak leuk om zich aan te kleden en te gedragen volgens het thema, wat bijdraagt aan de feestelijke en speelse sfeer.
 • Een thema kan ook dienen als gespreksonderwerp en ijsbreker, waardoor gasten gemakkelijker met elkaar in contact komen en de feestelijke sfeer wordt versterkt.
 • Het creëert een samenhangend en memorabel feest dat gasten nog lang zullen herinneren en waar ze met plezier op terugkijken.
Bepaal een thema
Bepaal een thema

Kies een geschikte locatie

Bij het kiezen van een geschikte locatie voor je eindejaarsfeest of evenement, is het belangrijk om rekening te houden met het aantal gasten en de gewenste sfeer. Overweeg een ruime zaal met voldoende zit- en dansruimte als je een groot feest plant. Als je daarentegen een intiemer feest wilt organiseren, denk dan aan gezellige lounges of een privélocatie. Zorg er ook voor dat de locatie voorzieningen heeft zoals een podium, een dansvloer en een keuken, afhankelijk van je behoeften.

Kies een geschikte locatie
Kies een geschikte locatie

Bied diverse activiteiten aan tijdens het eindejaarsfeest

Zorg voor een gevarieerd aanbod van activiteiten die aansluiten bij de interesses van je gasten. 

 • Fotobooth: Richt een fotobooth in met leuke accessoires en achtergronden waar gasten foto's kunnen maken. Het is een leuke activiteit die voor hilarische en onvergetelijke momenten zorgt. 
 • Themaspellen: Organiseer thematische spellen of activiteiten die passen bij het gekozen thema van het feest. Denk aan een casinoavond met speeltafels, een speurtocht met aanwijzingen en raadsels, of een quiz over het afgelopen jaar.
 • Karaoke: Zet een karaoke-installatie op en moedig gasten aan om hun favoriete nummers te zingen. 
 • Cocktailbar: Huur een professionele cocktailshaker in of richt een DIY-cocktailbar in, waar gasten hun eigen drankjes kunnen mixen. Zorg voor een assortiment van recepten en ingrediënten, zodat gasten hun favoriete drankjes kunnen maken en proeven.
 • Live-entertainment: Huur een live-band, DJ of artiest in om de gasten te vermaken met muziek, dans of andere vormen van entertainment.
Bied diverse activiteiten aan tijdens het eindejaarsfeest
Bied diverse activiteiten aan tijdens het eindejaarsfeest

Goede catering is het halve werk

Een heerlijk menu is een belangrijk onderdeel van een geslaagd eindejaarsfeest. Je kunt kiezen voor diverse cateringopties, afhankelijk van het type feest en de voorkeuren van de gasten. Dit kan variëren van een uitgebreid dinerbuffet met verschillende gerechten tot een hapjes- en fingerfoodselectie voor een informelere sfeer. Je kunt overwegen om feestelijke gerechten en drankjes op te nemen die passen bij het seizoen en de viering van het nieuwe jaar, zoals champagnetoosts, glühwein, feestelijke cocktails of speciale desserts. Daarnaast is het ook mogelijk om interactieve cateringstations op te zetten, zoals een live-kookstation, een sushi-bar of een chocoladefontein, waar gasten hun eigen gerechten kunnen samenstellen of unieke culinaire ervaringen kunnen hebben.

Last but not least. Zorg ervoor dat er voldoende variatie is in het menu, inclusief opties voor vegetariërs, veganisten en gasten met speciale dieetwensen of allergieën. 

Goede catering is het halve werk
Goede catering is het halve werk

Zorg voor professionele fotografie tijdens het eindejaarsfeest

Een eindejaarsfeest of evenement is een speciale gelegenheid! Een professionele fotograaf kan de hoogtepunten van het evenement vastleggen, inclusief de festiviteiten, decoraties, gasten en speciale momenten. Dit zorgt ervoor dat er blijvende herinneringen worden gecreëerd die kunnen worden gekoesterd en gedeeld met anderen.

Zorg voor professionele fotografie tijdens het eindejaarsfeest
Zorg voor professionele fotografie tijdens het eindejaarsfeest

Ben je er klaar voor om een eindejaarsfeest te organiseren?

Met deze tips in je achterhoofd ben je klaar om aan de slag te gaan.  

Wil je meer weten over het organiseren van eindejaarsfeest? Of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden in Martiniplaza? Hartstikke leuk! We denken graag met je mee. 

Neem vrijblijvend contact op via onderstaand formulier. 

Ben je er klaar voor om een eindejaarsfeest te organiseren?
Ben je er klaar voor om een eindejaarsfeest te organiseren?

Contactformulier